Margareta

[Marga, Mărgărit, Margan, Margaret, Mărgăritescu, Mărgăşoiu]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: “perlă”, „lăcrămioară”, „margaretă”

Având la bază termenul de origine latină „margarita” – „perla”, numele Margareta denumeşte o floare de primăvară.

Unii lingviştii susţin că forma iniţială este compusă de la grecescul “margarites” ce semnifică „nisip”, „lăcrămioară”, „perlă”.

Alţi cercetători au expus teoria conform căreia Margareta defineşte de fapt floarea cu acelaşi nume, precum Crăciuniţă sau Ortezia.

În onomastica creştină a pătruns prin prisma unor martiri care au purtat acest nume, cea mai cunoscută fiind Sf. Margareta fecioara, patroana oraşului Cremona, din Italia.

Sf. Margareta a avut o viaţă extrem de chinuită, fiind ucisă la ordinul propriului tată pentru că aceasta nu vroia să renunţe la credinţa sa.

O altă personalitate demnă de amintit, ce a purtat acest nume, este Fericita Margareta, regina Scoţiei, o la fel de aprigă susţinătoare a credinţei în Iisus, atitudine pentru care a fost şi canonizată.

În spaţiul românesc, numele Margareta se răspândeşte cu precădere în secolul al XX – lea, când se manifestă o afinitate pentru numele de flori. Aici se instituie verbul a „mărgări” – „a înflori”.

Nume de sfânt: Fericita Margareta este pomenită, în fiecare an, pe data de 16 noiembrie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cazacu Corrado: simptome și tratament în boala parodontală (parodontoză)