Malvina

Orginea:
germanică
Potrivit pentru:
Fata

În Germania, numele Malvina este perceput ca fiind o expresie a numelui Madalwine, compus din particula “madal” ce înseamnă „loc de adunare”, „loc pentru dezbatere publică” şi termenul „win” – „prieten”.

Tocmai de aceea, numele Malvina a căpătat sensul de „loc de întâlnire” al prietenilor.

În Franţa, lingviştii consideră că numele Malvina este un derivat al termenului „malva”, tradus prin culoarea „mov”.

Foarte frecvent în apusul Europei, Malvina s-a răspândit în onomastica românească relativ de curând, pe filieră cultă.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cele mai periculoase infecții ale ochilor