Lucia

[Luciana, Lucianu, Lucic, Lucico, Lucin, Lucinescu, Lucinschi, Luciu]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Fata

Numele Lucia are la bază versul de origine „luceo”, „lucere” care înseamnă „a străluci”, cu forma  „luce” care se traduce prin „lumină”.

Este destul de frecvent utilizat în onomastica creştină şi datorită unei foarte cunoscute martire, Sf. Fecioara Lucia. A murit în închisoare în anul 304, torturată şi chinuită până în ultima clipă pentru că după rugăciuni intense mama ei şi-a recăpătat vederea şi ceilalţi au catalogat-o “vrăjitoare”.

Nume de sfânt: Biserica orientală o sărbătoreşte pe 6 iulie, iar cea occidentală pe 13 decembrie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cazacu Corrado: simptome și tratament în boala parodontală (parodontoză)