Lidia

Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Lidia reproduce numele grecesc Lydia, utilizat de Sofocle în tragedia “Trahinienele” ca mai apoi, în epoca creştină, să devină extrem de răspândit.

În trecut, numele indica originea locală a unei sclave, Lydia fiind numele unui stat sclavist din vestul Africii Mici.

Mai mult, numele a fost purtat de o creştină din Macedonia,din vechea Grecie, teritoriu considerat prima comunitate creştină din Europa. Aşa, numele Lidia s-a răspândit în toată aria creştină.

Calendarul orthodox o celebrează pe martira care a purtat acest nume pe 27 martie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dragoș Bucurenci: „Sufăr de deficit de atenție”