Lidia

Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Lidia reproduce numele grecesc Lydia, utilizat de Sofocle în tragedia “Trahinienele” ca mai apoi, în epoca creştină, să devină extrem de răspândit.

În trecut, numele indica originea locală a unei sclave, Lydia fiind numele unui stat sclavist din vestul Africii Mici.

Mai mult, numele a fost purtat de o creştină din Macedonia,din vechea Grecie, teritoriu considerat prima comunitate creştină din Europa. Aşa, numele Lidia s-a răspândit în toată aria creştină.

Calendarul orthodox o celebrează pe martira care a purtat acest nume pe 27 martie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată