Irina

Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Prenumele Irina este corespondentul numelui grecesc Eirene sau Eirena, din mitologia greacă, fiind una dintre cele trei fiice ale lui Zeus şi a Themis.

Eirene înseamnă „pace”, „dreptate”, „disciplină”. Atât în Atena, cât şi în Roma s-au construit temple şi altare în numele zeiţei Eirene.

Mai mult, chiar şi forma masculină era foarte des întâlnită în spaţiul grecesc – Eirenais, care se traduce „oferit”, „dedicat păcii”, „făcător de pace”.

Credinţa era că cei care primeau numele Irineus, Irinaeus erau binecuvântaţi cu pacea lui Hristos.

Pronunţia „Irini” din limba greacă a favorizat răspândirea sa în spaţiul slav, cu forma Orina între slavii de răsărit.

Tot pe această filieră pătrunde şi în lingvistica românească, unde s-a bucurat de o largă răspândire şi apreciere, chiar şi sub forma sa masculină Irinel, Irineu.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere