Ilie

[Lia, Lie, Ilias, Iliescu, Iliascu, Iliuta, Ilies, Lica, Ila, Eliade, Iliovici, Ilioviciu, Eliana, Ilioae, Ilinescu, Ilioasa, Ilioi, Ilin, Iliev, Liasu, Liuca, Laşcu.]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Baiat

Formă răspândită a numelui de origine ebraică Elyah, prezent în Vechiul Testament, dar şi în Noul Testament sub formă de Elias – vezi Elias.

Pentru că atât în Apus, cât şi în Răsărit există un cult puternic pentru Sf. Ilie, numele s-a propagat în aproape toate limbile indo-europene.

În onomastica românească a intrat pe filieră greacă, cu forma lui Elias care s-a transformat, treptat în Ilie.

Sfântul Prorooc Ilie Tesviteanul, făcătorul de minuni, este sărbătorit în calendarul ortodox pe 20 iulie, fiind cel care a primit de la Dumnezeu puterea de a deschide şi de a închide cerurile.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being