Ilie

[Lia, Lie, Ilias, Iliescu, Iliascu, Iliuta, Ilies, Lica, Ila, Eliade, Iliovici, Ilioviciu, Eliana, Ilioae, Ilinescu, Ilioasa, Ilioi, Ilin, Iliev, Liasu, Liuca, Laşcu.]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Baiat

Formă răspândită a numelui de origine ebraică Elyah, prezent în Vechiul Testament, dar şi în Noul Testament sub formă de Elias – vezi Elias.

Pentru că atât în Apus, cât şi în Răsărit există un cult puternic pentru Sf. Ilie, numele s-a propagat în aproape toate limbile indo-europene.

În onomastica românească a intrat pe filieră greacă, cu forma lui Elias care s-a transformat, treptat în Ilie.

Sfântul Prorooc Ilie Tesviteanul, făcătorul de minuni, este sărbătorit în calendarul ortodox pe 20 iulie, fiind cel care a primit de la Dumnezeu puterea de a deschide şi de a închide cerurile.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă