Iacob

[Iacovachi, Iacus, Iacovita, Iaca, Iacsa, Iacovescu, Iacovache, Covu, Iacovin, Iacin]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Baiat

De origine biblică, Iacob are la bază numele ebraic Jaakob, regăsit în Cartea Fericirii din Vechiul Testament în calitate de fiu al lui Isac şi al Rebecăi.

Din punctul de vedere etimologic, Iacob este format din substantivul akeb – călcâi, în corespondenţă cu metafora “călcâiul lui Ahile”.

Legenda spune că eroul nu putea fi ucis, indiferent de armele folosite. Însă, acesta avea un punct sesnsibil (unde dacă era lovit, putea fi doborât) – călcâiul lui Ahile.

Numele Iaakob a fost reprodus în limba greacă sub forma Iakob şi Iakobos, apoi în latină Jacob şi Jakobus.
Pe spaţiul românesc numele a fost atestat încă din 1389, la curtea lui Ştefan cel Mare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate