Iacob

[Iacovachi, Iacus, Iacovita, Iaca, Iacsa, Iacovescu, Iacovache, Covu, Iacovin, Iacin]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Baiat

De origine biblică, Iacob are la bază numele ebraic Jaakob, regăsit în Cartea Fericirii din Vechiul Testament în calitate de fiu al lui Isac şi al Rebecăi.

Din punctul de vedere etimologic, Iacob este format din substantivul akeb – călcâi, în corespondenţă cu metafora “călcâiul lui Ahile”.

Legenda spune că eroul nu putea fi ucis, indiferent de armele folosite. Însă, acesta avea un punct sesnsibil (unde dacă era lovit, putea fi doborât) – călcâiul lui Ahile.

Numele Iaakob a fost reprodus în limba greacă sub forma Iakob şi Iakobos, apoi în latină Jacob şi Jakobus.
Pe spaţiul românesc numele a fost atestat încă din 1389, la curtea lui Ştefan cel Mare.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Problema drogurilor în societate, discutată cu Dragoș Bucurenci