Horia

[Horeanga, Horeica, Horel, Horenciuc, Hurezeanu, Orascu, Horezeanu, Horian, Orian, Horiceanu. ]
Orginea:
romană
Potrivit pentru:
Baiat

La bază este substantivul arhaic „hora”, care provine la rândul său din grecescul „horas”- „zona agricolă care asigura hrană cetăţii”.

A fost un indicativ regional, arătând provenienţa rurală a purtătorului, între secolele VI si XII.

A fost folosit şi ca supranume, exemplu edificator fiind unul dintre celebrii lideri ai răscoalei din 1784, Horea, eroul de la Albac (pe numele lui adevarat Vasile Ursu Nicola, supranumit Horea, pentru că îi plăcea „să horească”- să cânte din gură sau din fluier în timpul dansului).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică