Horia

[Horeanga, Horeica, Horel, Horenciuc, Hurezeanu, Orascu, Horezeanu, Horian, Orian, Horiceanu. ]
Orginea:
romană
Potrivit pentru:
Baiat

La bază este substantivul arhaic „hora”, care provine la rândul său din grecescul „horas”- „zona agricolă care asigura hrană cetăţii”.

A fost un indicativ regional, arătând provenienţa rurală a purtătorului, între secolele VI si XII.

A fost folosit şi ca supranume, exemplu edificator fiind unul dintre celebrii lideri ai răscoalei din 1784, Horea, eroul de la Albac (pe numele lui adevarat Vasile Ursu Nicola, supranumit Horea, pentru că îi plăcea „să horească”- să cânte din gură sau din fluier în timpul dansului).

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre stereotaxie: „Nu este dureroasă, nu necesită o anestezie și nici măcar o internare a pacientului”