Henric

[Heinrich, Heinz, Hein, Hentisch, Hinke, Hinner, Henrike, Amerigo, Arrigo, Enrico, Enrica - italiana; Imre, Henrik, Henrietta]
Orginea:
germanică
Potrivit pentru:
Baiat

Întâi a fost Henrieta, apoi echivalentul masculin – Henric, intrat în ţară datorită unei influenţe vestice covârşitoare.

La baza este germanul Heinrich, derivat la rândul său din germanicul nume străvechi Haimrich (haim – ţară, casă sau chiar sat, şi rich- stăpân, domn).

A fost numele a numeroşi regi şi împăraţi germani şi francezi, precum şi iluştri pionieri ai descoperirilor: Henric Navigatorul, un prinţ portughez, care a descoperit insulele Madeira, Capul Verde sau Azore, sau  savantul român Henric Coandă, cel care a inventat primul avion cu reacţie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice