Gemma

Orginea:
latina
Potrivit pentru:
Fata

Un prenume ancestral, este adnotat atat in ortodoxie, cât şi în rândul romano-catolicilor.

Printre traducerile din limba latină se numară „boboc de floare”, „perla” sau „piatra preţioasă”- al cărei sens a fost preluat şi in limba engleza (substantivul gem).

Există şi un echivalent masculin, Geminian, însă are o cu totul altă familie lexicală, trăgându-se din „geminus”- “geaman”.

Sf. Gemma este pomenită de biserica romano-catolică pe data de 10 aprilie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața