Francisc

[ Francois, Francesco, Francis]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “libertate”, “francheţe”

Având la bază latinescul Franciscus, numele Francisc (cu forma sa feminină Francisca) se traduce prin termenul “libertate” sau sintagma “om liber”.

Fără vreo legătură direct cu francii, aşa cum s-ar putea intui, numele are la bază adjectivul “franciscus” cu semnificaţia “franc”. Însă, sensul iniţial al adjectivului pare să fi fost “liber”, “promt”, “impetuos”, “îndrăzneţ”.

În spaţiul românesc, Francisc a pătruns pe cale cultă, unii spun că direct din onomatsica apuseană, alţii cred că, de fapt, a fost preluat din slavonă.

Mai mult, forma sa feminină Fracsca/ Francisca este tradusă mai mult prin “provenit din Franţa”.

Nume de sfânt: În calendarul catolic Sf. Francis din Assisi este sărbătorit pe 3 octombrie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă