Francisc

[ Francois, Francesco, Francis]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “libertate”, “francheţe”

Având la bază latinescul Franciscus, numele Francisc (cu forma sa feminină Francisca) se traduce prin termenul “libertate” sau sintagma “om liber”.

Fără vreo legătură direct cu francii, aşa cum s-ar putea intui, numele are la bază adjectivul “franciscus” cu semnificaţia “franc”. Însă, sensul iniţial al adjectivului pare să fi fost “liber”, “promt”, “impetuos”, “îndrăzneţ”.

În spaţiul românesc, Francisc a pătruns pe cale cultă, unii spun că direct din onomatsica apuseană, alţii cred că, de fapt, a fost preluat din slavonă.

Mai mult, forma sa feminină Fracsca/ Francisca este tradusă mai mult prin “provenit din Franţa”.

Nume de sfânt: În calendarul catolic Sf. Francis din Assisi este sărbătorit pe 3 octombrie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Aurelian Ciocan: „Simțul umorului poate fi antrenat, dar este o abilitate pe care o ai sau nu”