Florin

[Florea, Floarea, Florela, Florentina, Florentin, Florenţa, Florian, Floriana, Florica, Ica, Floriţa, Floricel, Flori, Floricel, Florei, Floreşti, Floranciuc, Floares, Florenţ.]
Orginea:
română
Potrivit pentru:
Baiat

În mitologia romană, Flora era zeiţa florilor şi a vegetaţiei, celebrată la fiecare început de primăvară, de Florii.

Pe de altă parte, unii lingvişti consideră că numele Flori, Florian fac parte exclusiv din onomastica autohtonă, de la particula „Flor”.

În 1698, în Buzău a fost tipărită o culegere cu nume de sfinţi, printre care se regăseşte şi forma iniţială Flora. Iar, în secolele XIV şi XV au apărut scrieri în interiorul cărora erau menţionate numele Florin şi Florina.

De fapt, prima utilizare a numelui Florin a fost sub forma unui substantiv comun care denumea o monedă din Florenţa, în 1252.

În latină, aceste nume sunt construite pe baza termenilor „floris”, „florens” (- ntis) care înseamnă „înfloritor” şi verbul „floreo” – „a înflori”.

De asemenea, numele sunt răspândite pe filieră creştină, odată cu martirii care le-au purtat.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dragoș Bucurenci: „Sufăr de deficit de atenție”