Filip

[Filimon, Filipon, Lipan, Filipache, Filipin, Pache]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Prenumele Filip provine de la grecescul Philippos alcătuit din „phil” – „iubitor” şi „hippos” – „cal”, traducându-se în ansamblu „cel iubitor de cai”.

O personalitate marcantă care a purtat, cu glorie, acest nume a fost regele macedonean Filip al II- lea, rămas în istorie pentru multiplele sale reforme financiare şi militare, dar şi pentru însemnata contribuţie pe care a avut-o la statutul Macedoniei de „mare putere”.

Filip al II- lea a instaurat hegemonia în Grecia.

Formele feminine Filipa sau Filipina sunt rar întâlnite.

Propovăduitorul Sf. Filip este comemorat, în calendarul ortodox, pe data de 11 octombrie, fiind amintit în Noul Testament în „Epistola lui Pavel către Filimon”.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex