Filip

[Filimon, Filipon, Lipan, Filipache, Filipin, Pache]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Prenumele Filip provine de la grecescul Philippos alcătuit din „phil” – „iubitor” şi „hippos” – „cal”, traducându-se în ansamblu „cel iubitor de cai”.

O personalitate marcantă care a purtat, cu glorie, acest nume a fost regele macedonean Filip al II- lea, rămas în istorie pentru multiplele sale reforme financiare şi militare, dar şi pentru însemnata contribuţie pe care a avut-o la statutul Macedoniei de „mare putere”.

Filip al II- lea a instaurat hegemonia în Grecia.

Formele feminine Filipa sau Filipina sunt rar întâlnite.

Propovăduitorul Sf. Filip este comemorat, în calendarul ortodox, pe data de 11 octombrie, fiind amintit în Noul Testament în „Epistola lui Pavel către Filimon”.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dragoș Bucurenci: „Sufăr de deficit de atenție”