Fabiana

[Fabiola]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Fata

Fabian şi Fabiana provin din latinescul Fabianus ce semnifică „al lui Fabius”, „care apaţine lui Fabius”.

La rândul său, Fabius a fost un nume purtat de numeroase personalităţi ale Imperiului Roman, cu sensul de „bob” („faba”, „fabae”).

Forma Fabie, specifică onomasticii româneşti a pătruns prin adaptarea grecescului Fabius.

Biserica apuseană îl comemorează pe Sf. Fabian pe data de 20 ianuarie, un duhovnic foarte apreciat şi iubit de credincioşi. Sfârşitul lui a fost unul tragic, fiind decapitat din considerente religioase.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dragoș Bucurenci: „Sufăr de deficit de atenție”