Fabiana

[Fabiola]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Fata

Fabian şi Fabiana provin din latinescul Fabianus ce semnifică „al lui Fabius”, „care apaţine lui Fabius”.

La rândul său, Fabius a fost un nume purtat de numeroase personalităţi ale Imperiului Roman, cu sensul de „bob” („faba”, „fabae”).

Forma Fabie, specifică onomasticii româneşti a pătruns prin adaptarea grecescului Fabius.

Biserica apuseană îl comemorează pe Sf. Fabian pe data de 20 ianuarie, un duhovnic foarte apreciat şi iubit de credincioşi. Sfârşitul lui a fost unul tragic, fiind decapitat din considerente religioase.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată