Eusebiu

[Evsei, Sebie, Sebiu, Sebiescu]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Deşi de origine greacă, numele Eusebiu, cu forma de feminin Eusebia şi forma arhaică Evsebie, a pătruns în limba română pe filieră latină.

Forma latină Eusebius, atestată în documente încă de la începutul creştinismului face referire la starea de pietate, adjectivul din care este compus „evoeves” se traduce prin termenii „blând”, „pios”, „evalvios”.

În Siaxar, sunt consemnaţi mai mulţi sfinţi care au purtat aceste nume.

Pe 2 august, în calendarul ortodox este celebrat Sf. Eusebiu, de asemenea un recunoscut erudit al creştinismului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice