Emilia

[Mili, Mica, Milica, Milut, Miluta, Emily, Emile, Amilianus, Amiliana, Emilio, Emiliano.]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

„Dulce”, „dornic”, „duios”

Emil şi Emilia au fost numele unor ginte romane, una dintre cele mai vechi fiind cunoscută, în Roma Antică, sub numele Aemilia.

Reprezentanţii familiilor care alcătuiau ginta deţineau roluri de seamă în viaţa publică romană. Aemilius avea sensul de „rival”, „zelos”, de la termenul „aemulus”.

La rândul său, numele „aemulus” provine de la grecescul „aimylios”ce are semnificaţia „dulce”, „duios”, „dornic”.

În documentele greceşti străvechi, a fost identificată şi forma Aimilianos.

Deşi a pătruns în onomastica creştină, numele de Emilian nu a devenit neapărat celebru. Au existat câşiva martiri şi câteva martire din Africa, Alexandria sau Italia, dar cultul lor nu a rămas cunoscut.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Horoscop sănătate săptămâna 5-11 decembrie 2022. Zodia pe care o așteaptă o săptămână consumatoare de energie