Emil

[Mili, Mica, Milica, Milut, Miluta. Emily, Emile, Amilianus, Amiliana, Emilio, Emiliano .]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

„Dulce”, „dornic”, „duios”

Emil şi Emilia au fost numele unor ginte romane, una dintre cele mai vechi fiind cunoscută, în Roma Antică, sub numele Aemilia.

Reprezentanţii familiilor care alcătuiau ginta deţineau roluri de seamă în viaţa publică romană. Aemilius avea sensul de „rival”, „zelos”, de la termenul „aemulus”.

La rândul său, numele „aemulus” provine de la grecescul „aimylios”ce are semnificaţia „dulce”, „duios”, „dornic”.

În documentele greceşti străvechi, a fost identificată şi forma Aimilianos.

Deşi a pătruns în onomastica creştină, numele de Emilian nu a devenit neapărat celebru. Au existat câşiva martiri şi câteva martire din Africa, Alexandria sau Italia, dar cultul lor nu a rămas cunoscut.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă