Emanuel

[Emanuil, Emanoil, Emandache, Manuel, Manea, Manciu, Manolescu, Manol, Nole, Nolica, Manela, Maniu, Manic, Maniciu, Mănila, Manioc, Maniş, Mănişor.]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Baiat

Numele Emanuel, sub forma ebraică Immanoil, este foarte cunoscut datorită prezenţei sale în Biblie. Având în alcătuirea sa particula „El” (Dumnezeu), numele înseamnă „Dumnezeu este cu noi”.
În secolul al XV- lea, numele Emanuel şi Emanuela sunt atestate şi pe teritoriul românesc, de la ele derivându-se numeroase alte nume, mai ales în perioada lui Ştefan cel Mare.

Sfântul Manuil şi cei 77 de creştini, ucişi în urma cuceririi de către bulgarii necreştinaţi, sunt comemoraţi de către biserica ortodoxă pe 22 ianuarie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică