Elisa

[Lisaveta, Veta, Vetuţa, Saveta, Elisafta, Elis, Elisa]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Fata

„Dumnezeu este perfecţiunea”

La originea numelui Elisabeta se află numele ebraic Elisheba sau Elizewa, format din corespondentul „El” (Dumnezeu) şi termenul „sheba” care defineşte cifra 7 – cifra perfecţiunii.

În lumea creştină, două mari sfinte au purtat numele Elisabeta: soţia lui Zaharia, mama Sf. Ioan Botezătorul şi Sfânta Cuvioasă Elisaveta.

Prima a avut un impact răsunător asupra creştinismului, în timp ce a doua a ales o viaţă retrasă, petrecută în singurătate, cu post şi rugăciune.

Sfânta Elisabeta este pomenită de biserica orientală pe data de 24 iunie, ziua în care s-a născut Ioan Botezătorul şi de către biserica occidentală pe data de 5 noiembrie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dragoș Bucurenci: „Sufăr de deficit de atenție”