Elisa

[Lisaveta, Veta, Vetuţa, Saveta, Elisafta, Elis, Elisa]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Fata

„Dumnezeu este perfecţiunea”

La originea numelui Elisabeta se află numele ebraic Elisheba sau Elizewa, format din corespondentul „El” (Dumnezeu) şi termenul „sheba” care defineşte cifra 7 – cifra perfecţiunii.

În lumea creştină, două mari sfinte au purtat numele Elisabeta: soţia lui Zaharia, mama Sf. Ioan Botezătorul şi Sfânta Cuvioasă Elisaveta.

Prima a avut un impact răsunător asupra creştinismului, în timp ce a doua a ales o viaţă retrasă, petrecută în singurătate, cu post şi rugăciune.

Sfânta Elisabeta este pomenită de biserica orientală pe data de 24 iunie, ziua în care s-a născut Ioan Botezătorul şi de către biserica occidentală pe data de 5 noiembrie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex