Eduard

[Eduarda]
Orginea:
anglo-saxonă
Potrivit pentru:
Baiat

Compus din particula „ead” – „bogat”, „bogăţie” şi termenul „weard” – „apărător”, „apărătoare”, numele Eduard (Edward) înseamnă „apărător al bogăţiei”.

Alături de Edgar, Edit, Edmond, Eduard este un vechi nume de origine anglo-saxonă, cu o tradiţie foarte cunoscută în istoria dinastică a Angliei.

În 899 s-a găsit prima atestare a numelui, când a urcat pe tron fiul regelui Alfred, primul Edward.

Doi dintre regii cu acest nume au fost sanctificaţi de Bisercă, începând cu secolul al XIX- lea numele Eduard fiind preluat pe filieră cultă de numeroase popoare europene.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cele mai periculoase infecții ale ochilor