Dumitra

[Mitrea, Mitru, Mitruţ, Mitică, Mira, Samedru, Simidru, Dimitran, Dumetru, Demetriescu, Mitana, Mitică, Truca, Tucă, Medra, Dimitraşcul, Dumitras, Dumitrasin, Demetru.]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Numele Dumitra, Dumitras, Dumitru au la bază numele de origine greacă Demeter, la feminin Demetria – numele zeiţei vegetaţiei şi a roadelor pământului, supranumită şi ”zeiţa lucrurilor bune”.

Aceasta avea în pază fertilitatea pământului, traducerea numelui său fiind ”pământul mamă”.

În documentele anului 1469 din Ţara Românească s-a găsit atestat numele de Dumitru cu prescurtarea de Dima care, ulterior, a devenit nume de familie.

Nume de sfânt: Pe 26 octombrie este sărbătorit, de către Biserica Ortodoxă, Sfântul Dumitru.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere