Draga

[Draga, Draghiţa, Drăguţa, Drag, Dragomir, Dragotescu, Dragotel, Draghislav, Dragoslav, Drăghici, Drăgoi, Dragotă, Drăguţa, Drăgaica, Drăgana, Drăguşana.]
Orginea:
slavă
Potrivit pentru:
Fata

Toate aceste nume sunt forme ale numelui Dragoş ce provine din termenul slav „drag”.

Nume cu tradiţie veche în spaţiul românesc – primele atestării regăsindu-se în Maramureş -Dragoş este asociat cu epitetele “drag”, „drăguţ”, „drăgălaş”, cu verbul „a îndrăgi” şi cu sentimentul „dragoste”.

El este cel mai vechi nume de la care au pornit o mulţime de derivate, printre care numele de familie Draga, Draghiţa, Dragomir.

De aici şi sărbătoarea românească ce marchează momentul strângerii recoltelor – Drăgaica.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags: