Draga

[Draga, Draghiţa, Drăguţa, Drag, Dragomir, Dragotescu, Dragotel, Draghislav, Dragoslav, Drăghici, Drăgoi, Dragotă, Drăguţa, Drăgaica, Drăgana, Drăguşana.]
Orginea:
slavă
Potrivit pentru:
Fata

Toate aceste nume sunt forme ale numelui Dragoş ce provine din termenul slav „drag”.

Nume cu tradiţie veche în spaţiul românesc – primele atestării regăsindu-se în Maramureş -Dragoş este asociat cu epitetele “drag”, „drăguţ”, „drăgălaş”, cu verbul „a îndrăgi” şi cu sentimentul „dragoste”.

El este cel mai vechi nume de la care au pornit o mulţime de derivate, printre care numele de familie Draga, Draghiţa, Dragomir.

De aici şi sărbătoarea românească ce marchează momentul strângerii recoltelor – Drăgaica.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cum să slăbești cu ceai: pastila de dietă