Dosin

[Todos, Todosie, Todosia, Tudosica, Tudose, Dosei, Dosin, Theodosius, Theodosia, Teodosio, Teodosia, Teodozia, Teodosii, Teodosia]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Formă a numelui Tudose – Dosei este un prenume derivat de la numele grecesc Theodosios, cu forma sa feminină Theodosia.
Compus din „theos”, particulă ce se traduce prin “zeu”, numele Dosei face parte din familia Tudor, familie de nume foarte des utilizată în întreg spaţiul European.
A doua particulă a numelui „dosis”, se traduce prin „dar”. Formele de Todos, Todosie, Todosia, Tudosica, Tudose, Dosei, Dosin si altele au intrat la noi pe filiera slava si se gasesc atestate inca din secolul al XV-lea etc.
A existat un împărat roman ce a purtat numele Teodosiu I cel Mare, împărat la moartea căruia Imperiul Roman a fost divizat în provinciile de răsărit cu capitala la Constantinopol şi provinciile de apus cu capitala la Ravenna, împărţire realizată de cei doi fii ai săi.
În spaţiul românesc, istoria îl aminteşte pe Teodosie Rudeanu, unul dintre cei mai apreciaţi dregători ai lui Mihai Viteazul, un boier cărturar indispensabil de la curtea acestuia.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată