Dosin

[Todos, Todosie, Todosia, Tudosica, Tudose, Dosei, Dosin, Theodosius, Theodosia, Teodosio, Teodosia, Teodozia, Teodosii, Teodosia]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Formă a numelui Tudose – Dosei este un prenume derivat de la numele grecesc Theodosios, cu forma sa feminină Theodosia.
Compus din „theos”, particulă ce se traduce prin “zeu”, numele Dosei face parte din familia Tudor, familie de nume foarte des utilizată în întreg spaţiul European.
A doua particulă a numelui „dosis”, se traduce prin „dar”. Formele de Todos, Todosie, Todosia, Tudosica, Tudose, Dosei, Dosin si altele au intrat la noi pe filiera slava si se gasesc atestate inca din secolul al XV-lea etc.
A existat un împărat roman ce a purtat numele Teodosiu I cel Mare, împărat la moartea căruia Imperiul Roman a fost divizat în provinciile de răsărit cu capitala la Constantinopol şi provinciile de apus cu capitala la Ravenna, împărţire realizată de cei doi fii ai săi.
În spaţiul românesc, istoria îl aminteşte pe Teodosie Rudeanu, unul dintre cei mai apreciaţi dregători ai lui Mihai Viteazul, un boier cărturar indispensabil de la curtea acestuia.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cele mai periculoase infecții ale ochilor