Doroteia

[Dorina, Dorisz, Doroteo ]
Orginea:
greacă

Doroteia este un compus alcătuit din elementele ”doron” (cu sensul de ”dar, cadou”) şi ”theos” (”Dumnezeu”).

Cele două cuvinte sunt des întâlnite în vechea onomastică greacă. În documentele Ţării Româneşti  numele se găseşte atestat, sub forma sa masculină, încă din anul 1440.

S-au întâlnit forme ca Doroftei şi Doroftia, atestate în secolul al – XVII – lea în Moldova, apariţia lor fiind datorată influenţei neogreceşti.

Există trei sfinţi cu numele de Dorotei, care sunt celebraţi atât de Biserica Greco-Catolică, Catolica, cât şi de cea Ortodoxă.

Nume de sfânt: În calendarul ortodox Sf. Dorotei este sărbătorit pe 5 iunie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.