Dorin

[Tudor, Doru, Teodor, Dorian, Dorina, ]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “aparţinător al tribului Dorian”, “dar”

Numele Dorian este destul de controversat în lumea lingviştilor: pe de o parte există păreri care susţin că provenienţa sa este latină, din “Dorianus” ce se traduce prin sintagma “aparţine tribului Dorian”.

Pe de altă parte, există teorii care confirmă originea greacă a numelui Dorin, ca derivat al numelui Tudor, format la rândul său de la numele Theodoros ce se traduce prin “dar de la Dumnezeu”.

S-a vehiculat şi o origine celtică a numelui Dorin, cu semnificaţia “ciudat”.

Forma sa feminină Dorina se traduce prin cuvântul “prezent”, fiind considerată, de fapt, de origine celtică.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața