Dorian

[Tudor, Doru, Teodor, Dorin, Dorina]
Orginea:
latina
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “aparţinător al tribului Dorian”, “dar”

Numele Dorian este destul de controversat în lumea lingviştilor: pe de o parte există păreri care susţin că provenienţa sa este latină, din “Dorianus” ce se traduce prin sintagma “aparţine tribului Dorian”.

Pe de altă parte, există teorii care confirmă originea greacă a numelui Dorin, ca derivat al numelui Tudor, format la rândul său de la numele Theodoros ce se traduce prin “dar de la Dumnezeu”.

S-a vehiculat şi o origine celtică a numelui Dorin, cu semnificaţia “ciudat”.

Forma sa feminină Dorina se traduce prin cuvântul “prezent”, fiind considerată, de fapt, de origine celtică.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Horosco decembrie 2022. Ce zodie își găsește marea dragoste în luna decembrie