Dima

[Mitrea, Mitru, Mitrut, Mitica, Mira, Samedru, Simidru, Dimitran, Dumetru, Demetriescu, Mitana, Mitica, Truca, Tuca, Medra, Dimitrascul, Dumitras, Dumitrasin, Demetru]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Numele Dima, Dimitrie au la bază prenumele grecesc ”Demeter’ – feminin”Demetria”, numele zeiţei vegetaţiei şi a roadelor pământului, supranumită şi ”zeiţa lucrurilor bune”.

Aceasta avea în pază fertilitatea pământului, traducerea numelui său fiind ”pământul mamă”.

În documentele anului 1469 din Ţara Românească s-a găsit atestat numele de Dumitru cu prescurtarea de Dima care, ulterior, a devenit nume de familie.

Nume de sfânt: Pe 26octombrie este sărbătorit Sf. Dumitru.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.