Diana

Orginea:
romană
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: ceresc, luminos, divin

Diana este un nume de origine romană şi se traduce printr-o varietate de termini care fac parte din spectrul ceresc: “zână”, “ceresc”, “luminos”, “divin”.

În mitologia greacă, Diana este considerată fiica lui Jupiter (zeul suprem al statului roman şi al Latoniei), precum şi sora geamănă a lui Apollo, zeul zilei, al luminii şi al artelor, protector al muzicii şi al poeziei.

Diana, la rândul său, este zeiţa vânătorii, fiind echivalenta zeiţei Artemis din mitologia greacă, cea care  era faimoasă pentru frumuseţea şi gratia sa atletică.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Problema drogurilor în societate, discutată cu Dragoș Bucurenci