Denis

[Dan, Deon]
Orginea:
franceză
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “muntele lui Zeus”, “zeu al vinului”

Numele “Denis” provine de la numele zeului Dionysius, unul dintre cei mai veneraţi zei din Antichitate. El era responsabil cu bogăţiile recoltelor, dar mai ales cu recolta vinului.

Fiul al lui Zeus şi al Semelei, Dionysius avea grijă să le transmit oamenilor veselie, speranţă, stare de bine, tocmai de aceea era un zeu atât de iubit, fiind identificat cu Bacchus.

Sfântul Denis este unul dintre episcopii trimişi de Papa în Galia, pe vremea domniei lui Decius. Acesta a devenit episcop al Parisului şi Sfântul Protector al Franţei – el este cel care i-a creştinat pe galezi.

Există totuşi o parte dintre lingvişti care consideră că numele Denis se traduce prin sintagma „curgerea lumii” sau „fluxul luminii”.

Alţii consideră că Denis provine din turcescul „deniz”, cu semnificaţia „întindere de apă”.

Forma de feminin a numelui Denis are sensul de “bunăstare”, „puritate”, „frumuseţe”.

Nume de sfânt: Sf. Denis este pomenit de către credincioşii din întreaga lume pe 9 octombrie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.