Denis

[Dan, Deon]
Orginea:
franceză
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “muntele lui Zeus”, “zeu al vinului”

Numele “Denis” provine de la numele zeului Dionysius, unul dintre cei mai veneraţi zei din Antichitate. El era responsabil cu bogăţiile recoltelor, dar mai ales cu recolta vinului.

Fiul al lui Zeus şi al Semelei, Dionysius avea grijă să le transmit oamenilor veselie, speranţă, stare de bine, tocmai de aceea era un zeu atât de iubit, fiind identificat cu Bacchus.

Sfântul Denis este unul dintre episcopii trimişi de Papa în Galia, pe vremea domniei lui Decius. Acesta a devenit episcop al Parisului şi Sfântul Protector al Franţei – el este cel care i-a creştinat pe galezi.

Există totuşi o parte dintre lingvişti care consideră că numele Denis se traduce prin sintagma „curgerea lumii” sau „fluxul luminii”.

Alţii consideră că Denis provine din turcescul „deniz”, cu semnificaţia „întindere de apă”.

Forma de feminin a numelui Denis are sensul de “bunăstare”, „puritate”, „frumuseţe”.

Nume de sfânt: Sf. Denis este pomenit de către credincioşii din întreaga lume pe 9 octombrie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cum să slăbești cu ceai: pastila de dietă