David

[Davidescu, Davida, Davidesti, Davidoaia, Davidel, Davideni, Daghid, Daghii, Daid, Daidu, Didu, Davel, Davita, Davoca, Detu sau Deta.]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “cel iubit de părinţi”

David este un nume cu o tradiţie veche şi foarte cunoscută chiar şi în cel mai mic colţ de pe Pământ.

Purtat de regele Istraelului, între anii 1012-927 i.Hr, David a fost considerat fondatorul regatului independent.

Regele David a slăvit puterea lui Dumnezeu în ”Psalmii” ce alcătuiesc ”Psaltirea”, din Vechiul Testament.

David are dublu înţeles, pe de o parte se traduce prin termenii „drăgălaş”, ”iubit”, ”cel iubit de părinţi”, pe de altă parte având înţelesul de „conducător”.

Nume de sfânt:

Sf. David din Tesalonic a fost considerat un înger întrupat şi este sărbătorit pe 26 iunie în calendarul ortodox.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica