Daniela

[Danieliuc, Danila, Danil, Adaniloaie, Danielache, Danielas, Danielopol, Daniel, Dan, Dana]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: judecată, îndurare, dăruire

Daniel, Dani, Daniela, Danilă au la baza numele unui profet biblic „Daniyel” a cărui viaţă este istorisită în „Cartea lui Daniel” din Vechiul Testament.

Originea numelui o găsim in cuvintele personajului biblic Rachela, mama lui Dan: „Domnul m-a judecat (dananni) si mi-a dat acest fiu”.

Numele provine deci din limba ebraică: Dan şi înseamnă „judecată” (sau „judecător”) dar şi  „îndurare”, „dăruire” + ” ihel” prescurtare cu care era desemnat Dumnezeu, traducerea fiind „Dumnezeu este judecătorul tuturor” sau ” Dumnezeu s-a îndurat”.

În calendarul ortodox pe 17 decembrie este pomenirea Sfântului Prooroc Daniel. Prorocul Daniel s-a născut din seminţia lui Iuda şi a trăit cu 460 de ani înainte de Hristos.

Se mai spune că numele provine de la o expresie germanică ce indică un „locuitor al Danemarcei” dar, aceasta explicatie nu a fost confirmată de instorici.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dragoș Bucurenci: „Sufăr de deficit de atenție”