Damiana

[Damianidis, Damideanu, Damienescu, Daminescu, Damoc, Dimian, Domia, Demenescu, Diminescu]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: cel care îmblânzeşte, cel care potoleşte

Damian şi Damiana sunt de origine greacă şi provin din verbul „damao” care înseamnă  „a supune „, „a aşeza”.

Aşadar înţelesul numelui este  „cel care îmblânzeşte”, „cel care potoleşte”. În lumea creştină răspândirea lor nu este foarte mare.
Sf. Mc. Cosma şi fratele sau Damian au rămas în istorie în calitate de medicii care tratau bolnavii fără să fie plătiţi, „doctorii fără de arginţi”.

Se spune că Împăratul Justinian era grav bolnav si s-a rugat celor doi sfinti, după care subit s-au vindecat. Drept recunoştinţă  acesta a restaurat biserica din Constantinopol, unde erau aflate moaştele celor doi.

Nume de sfânt: Pe 1 noimbrie este sărbătorit Sf. Damian.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica