Damiana

[Damianidis, Damideanu, Damienescu, Daminescu, Damoc, Dimian, Domia, Demenescu, Diminescu]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: cel care îmblânzeşte, cel care potoleşte

Damian şi Damiana sunt de origine greacă şi provin din verbul „damao” care înseamnă  „a supune „, „a aşeza”.

Aşadar înţelesul numelui este  „cel care îmblânzeşte”, „cel care potoleşte”. În lumea creştină răspândirea lor nu este foarte mare.
Sf. Mc. Cosma şi fratele sau Damian au rămas în istorie în calitate de medicii care tratau bolnavii fără să fie plătiţi, „doctorii fără de arginţi”.

Se spune că Împăratul Justinian era grav bolnav si s-a rugat celor doi sfinti, după care subit s-au vindecat. Drept recunoştinţă  acesta a restaurat biserica din Constantinopol, unde erau aflate moaştele celor doi.

Nume de sfânt: Pe 1 noimbrie este sărbătorit Sf. Damian.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume