Dalia

[Dalina]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Fata

Dalia este numele unei flori, fiind înrudit cu nume precum Lăcrămioara,Crina,Margareta,Crizantema,Floarea etc

„Dahlia cultorum” este planta originară din Mexic, cultivată pentru frumuseţea ei. A fost adusî în Europa în anul 1971, de către un botanist celebru, al carui nume a fost completat cu ce al florii -Andreas Dahl.

În România, Dalia este o floare care poartă şi numele de „gherghina”, identic cu prenumele feminin Gherghina (cu varianta masculină Gheorghe).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica