Dada

[Dadu, Dadisa, Dades, Dadilov, Dadaci, Dadalan, Dadami, Dadinopol, Dadiciu, Daduianu]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: pin, lemn răşinos

Numele “Dada” provine de la apelativul popular „dada” care înseamnă „mătuşă”, în acest caz fiind de origine dacă.
Pe de altă parte, “Dadas” este considerat a fi un nume purtat pe filieră creştină, de către martiri creştini. La baza lui stă forma grecească „dadaos” în latină „daeda”, care se traduce  „pin”, „lemn răşinos”.

Nume de sfânt:

Biserica ortodoxă îl comemoreză pe Sf. Dadas din Ozovia, pe 13 aprilie.  Sfârşitul lui a fost tragic, fiind decapitat pentru că nu a vrut să renunţe la credinţa creştină.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cum se îngrijesc bebelușii prematuri