Dada

[Dadu, Dadisa, Dades, Dadilov, Dadaci, Dadalan, Dadami, Dadinopol, Dadiciu, Daduianu]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: pin, lemn răşinos

Numele “Dada” provine de la apelativul popular „dada” care înseamnă „mătuşă”, în acest caz fiind de origine dacă.
Pe de altă parte, “Dadas” este considerat a fi un nume purtat pe filieră creştină, de către martiri creştini. La baza lui stă forma grecească „dadaos” în latină „daeda”, care se traduce  „pin”, „lemn răşinos”.

Nume de sfânt:

Biserica ortodoxă îl comemoreză pe Sf. Dadas din Ozovia, pe 13 aprilie.  Sfârşitul lui a fost tragic, fiind decapitat pentru că nu a vrut să renunţe la credinţa creştină.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica