Cristofor

[Chrestus, Cristanel, Cristus, Crestu, Cristel, Cristache, Cristocea, Cârsta, Cârste, Cârstinoiu, Cârstocea, Crâstea.]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

„Purtător”, „purtător de Hristos”

Cristofor are la origini numele grecesc Christoforos – „Hristos” şi „foros” (purtător), în ansamblu desemnând pe cel „purtător de Hristos”.

În spaţiul românesc a fost atestat încă din primele secole, purtat de numeorşi martiri încă de la botez, fiind un nume creştin.

Este cunoscut un martir, Hristofor, decapitat din cauza încercărilor sale îndelungate de a creştina oamenii din jurul lui.

Sfântul Hristofor, făcătorul de minuni, este comemorat de către biserica catolică pe data de 9 mai.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica