Corina

[Carina, Corin, Codin, Corena, Corine, Korin]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

„Săgeată”

În secolul al XIX – lea, în patrimoniu numelor româneşti au pătruns numeroase nume greceşti, transformate din limba latină. Dintre acestea, un nume cu o rezonanţă aparte a fost Corina, care este compus din rădăcina “kore” – „fată”, „fetiţă”, „fecioară”.

În mitologia greacă, Kora este corespondentul identic al Persefonei („cea care curma lumina”). Aceeaşi zeiţă era venerată la romani sub numele Proserpina.

Kora era fiică a lui Zeus şi a Demetrei, a fost răpită de Hades (şeful Împărăţiei subpământene), obligând-o să-i devină soţie.

Fiind considerată de greci parte din misterele eleusine, Kora simbolizează ciclurile vieţii şi ale vegetaţiei.

În schimb, unii lingvişti susţin că numele Corina a apărut sub formă de creaţie literară, pentru prima dată în operele lui Ovidiu.

Corin a fost, de asemenea, şi numele unui zeu din perioada Romei Antice.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume