Corina

[Carina, Corin, Codin, Corena, Corine, Korin]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

„Săgeată”

În secolul al XIX – lea, în patrimoniu numelor româneşti au pătruns numeroase nume greceşti, transformate din limba latină. Dintre acestea, un nume cu o rezonanţă aparte a fost Corina, care este compus din rădăcina “kore” – „fată”, „fetiţă”, „fecioară”.

În mitologia greacă, Kora este corespondentul identic al Persefonei („cea care curma lumina”). Aceeaşi zeiţă era venerată la romani sub numele Proserpina.

Kora era fiică a lui Zeus şi a Demetrei, a fost răpită de Hades (şeful Împărăţiei subpământene), obligând-o să-i devină soţie.

Fiind considerată de greci parte din misterele eleusine, Kora simbolizează ciclurile vieţii şi ale vegetaţiei.

În schimb, unii lingvişti susţin că numele Corina a apărut sub formă de creaţie literară, pentru prima dată în operele lui Ovidiu.

Corin a fost, de asemenea, şi numele unui zeu din perioada Romei Antice.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica