Constantin

[Constatina, Costelus, Costi, Costica, Costas, Tica, Ticu, Titi, Titisor, Titel, Titelus]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Baiat

Constant, ferm

Numele Constantin are la bază termenul latin “Constantinus”, derivat al numelui “Constans” – “neclintit”, “stabil”, “constant”.

În onomastica grecească este adus pe filieră slavă, la sfârşitul secolului 14, începutul secolului 15, cu diferite forme. Printre primele variante care au fost atestate în Ţara Românească, se numără Costea, Constandin, Coia, Costică, dar şi Coica.

Constantin cel Mare (272 – 337) a fost primul împărat al Imperiului Roman care a propovăduit creştinismul şi chiar l-a decretat ca religie de stat.

Tot el a renumit capitala imperiului Byzantium cu termenul Constantinopole şi a trimis-o pe mama sa la Ierusalim, pentru a descoperi locurile sfinte. Astfel, a fost confirmată existenţa Golgotei, a Sfântului Mormânt şi a lemnului Sfintei Cruci.

Un alt purtător de seamă a fost ultimul împărat bizantin înainte de căderea Constantinopolului, Constantin al XI –lea Dragases.

Pe 21 mai, Biserica ortodoxă îi sărbătoreşte pe Sfinţii Constatin si Elena.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume