Cleopatra

[Cleo]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

 „Pentru gloria tatălui”

Forma feminină a numelui Kleopatros (“kleos” – “glorie”, “patros” – “tată”), Cleopatra se traduce prin sensul general “tată glorios”.

Regina Egiptului, Cleopatra, a rămas o legendă atât pentru statutul de conducătoare, cât şi pentru statutul de femeie – a reorganizet cutumele ţării sale, a avut o poziţie tranşantă faţă de Imperiul Roman, fiind iubită de egipteni.

De asemenea, celebritatea ei a survenit în urma relaţiilor cu cei doi generali de vază ai Imperiului Roman, Cezar şi Marc Antoniu care au iubit-o în mod spectaculos.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume