Claudiu

Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Baiat

Şchiop, olog

Corespondentele moderne ale prenumelor vechi, de origine latină “Claudia”, “Claudius”, numele Claudiu şi Claudia sunt atestate încă din antichitate când exista ginta Claudia, de origine sabină – populaţie italică, cucerită de romani în jurul anului 290 î.Hr.

Semnificaţia numelor, “cetate apărată de fortificaţii”, “cetate asediată”, a fost răspândită în lumea romană, apoi în Dacia sub forma “Claudiana”, “Claudianus” sau “Claudius”.

O altă perspectivă lingvistică susţine că prenumele Claudius provine de la adjectivul “claudius” care se traduce prin termenul “şchiop”.
Iniţial, când a pătruns în limba română, accentul numelui cădea pe litera “a”, dar în timp s-a transferat p litera “u”.

Un purtător marcant al numelui a fost Appius Claudius Sabinus.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume