Claudiu

Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Baiat

Şchiop, olog

Corespondentele moderne ale prenumelor vechi, de origine latină “Claudia”, “Claudius”, numele Claudiu şi Claudia sunt atestate încă din antichitate când exista ginta Claudia, de origine sabină – populaţie italică, cucerită de romani în jurul anului 290 î.Hr.

Semnificaţia numelor, “cetate apărată de fortificaţii”, “cetate asediată”, a fost răspândită în lumea romană, apoi în Dacia sub forma “Claudiana”, “Claudianus” sau “Claudius”.

O altă perspectivă lingvistică susţine că prenumele Claudius provine de la adjectivul “claudius” care se traduce prin termenul “şchiop”.
Iniţial, când a pătruns în limba română, accentul numelui cădea pe litera “a”, dar în timp s-a transferat p litera “u”.

Un purtător marcant al numelui a fost Appius Claudius Sabinus.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica