Cecilia

[Cecil, Cecile, Cecilian, Cecilio, Celia, Celinda]
Orginea:
romană
Potrivit pentru:
Fata

Provenit din civilizaţia etruscă – sub forma Caecina sau Caecenninus – are la bază adjectivul „caecus” care înseamnă „orb”.

În secolul al III lea î. Hr a, numele Cecilia a fost atestat ca fiind denumirea unei ginţi romane.

În 230 o tânără Cecilia a fost martirizată la Roma – Sfânta Cecilia, trupul său fiind găsit abia prin 821 într-o criptă ce îi purta numele.

Povestea ei a fost una impresionantă: pentru că s-a ambiţionat să nu renunţe la credinţa în Dumnezeu, aceasta a primit pedeapsa maximă, fiind închisă într-o baie de aburi cu scopul de a muri asfixiată. Însă, după 3 zile de tortură, martira Cecilia a fost găsită vie. Cu toatea acestea, sfârşitul ei a fost unul tragic, fiind decapitată prin tăierea capului în piaţa publică.

Pe 22 noiembrie, biserica romano-catolica si cea orientala o comemoreaza pe Sfânta Cecilia.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume