Cecilia

[Cecil, Cecile, Cecilian, Cecilio, Celia, Celinda]
Orginea:
romană
Potrivit pentru:
Fata

Provenit din civilizaţia etruscă – sub forma Caecina sau Caecenninus – are la bază adjectivul „caecus” care înseamnă „orb”.

În secolul al III lea î. Hr a, numele Cecilia a fost atestat ca fiind denumirea unei ginţi romane.

În 230 o tânără Cecilia a fost martirizată la Roma – Sfânta Cecilia, trupul său fiind găsit abia prin 821 într-o criptă ce îi purta numele.

Povestea ei a fost una impresionantă: pentru că s-a ambiţionat să nu renunţe la credinţa în Dumnezeu, aceasta a primit pedeapsa maximă, fiind închisă într-o baie de aburi cu scopul de a muri asfixiată. Însă, după 3 zile de tortură, martira Cecilia a fost găsită vie. Cu toatea acestea, sfârşitul ei a fost unul tragic, fiind decapitată prin tăierea capului în piaţa publică.

Pe 22 noiembrie, biserica romano-catolica si cea orientala o comemoreaza pe Sfânta Cecilia.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica