Cazimir

[Eazmer, Kazimir]
Orginea:
slavă
Potrivit pentru:
Baiat

Cel mai des întâlnit în spaţiul polonez, prenumele Cazimir este compus din vrebul „kazac” – „a porunci” şi substantivul „mir” – „lume”, „pace”.

Alăturarea celor două nume a fost echivalată prin sintagma „predicatorul păcii”.

În limba română, Cazimir a fost adopat cu precădere în Moldova (mai ales în secolele XVI-XVIII)  în rândul boierimii.

În secolul 18, numele Cazimir a pătruns în calendarul polonez odată cu santificarea celui care fusese fiul regelui Cazimir al IV-lea.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume