Caterina

[Cătreanu, Catina, Catoca, Cătuţa, Căţoiu, Cătă, Catrea, Cati, Catinca, Catrina]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Derivat al numelui Ecaterina, Catrina are o notă permanent modernă, fiind răspândit în toate regiunile României, dar şi în întreaga Europă.

Se consideră că la origini a avut forma Hecateros – supranume pentru nimfe şi satiri. Există, însă şi credinţa că în limba egipteană un termen foarte asemănător se traduce prin coroană.

În spaţiul românesc numele a apărut sub formă de Cătălina, Cătălin, prima sa atestare datând din 1495.

Datorită unei fecioare martire din Alexandria, decapitată în anul 307, prenumele Ecaterina a căpătat o semnificaţie creştină.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica