Caterina

[Cătreanu, Catina, Catoca, Cătuţa, Căţoiu, Cătă, Catrea, Cati, Catinca, Catrina]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Derivat al numelui Ecaterina, Catrina are o notă permanent modernă, fiind răspândit în toate regiunile României, dar şi în întreaga Europă.

Se consideră că la origini a avut forma Hecateros – supranume pentru nimfe şi satiri. Există, însă şi credinţa că în limba egipteană un termen foarte asemănător se traduce prin coroană.

În spaţiul românesc numele a apărut sub formă de Cătălina, Cătălin, prima sa atestare datând din 1495.

Datorită unei fecioare martire din Alexandria, decapitată în anul 307, prenumele Ecaterina a căpătat o semnificaţie creştină.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume