Casiana

[Casia]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Fata

Casian reproduce numele de origine latină Cassiana, formele sale adjectivale fiind atestate în documente încă din epoca imperială: abrevierile „anus” (ana) şi „kass” se traduc prin sintagma „neam nobil”.

Dintr-o altă perspectivă lingvistică, Casina şi forma sa feminină Casiana provine din „kadsios”, asemănător cu grecescul „kekad menos” – „splendid”, „a fi mai puternic”.

Forma feminină îşi are originea în prenumele bizantin Cassiane ce defineşte o plantă medicinală, folosită, de asemenea, şi în cosmetică – „cassia”.

La origini, numele definea ginta plebee Cassia, foarte cunoscută în lumea magistraţilor din Roma.

Mai mult, numele Casian şi Casiana au fost purtate, în primele secole ale erei noastre, de câţiva martiri.
Vasile Pârvan aminteşte de hotarele cassienilor, din satul Casian, existent şi în zilele noastre.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica