Carmen

[Carmelita, Carmelina, Carmencita, Carmelo]
Orginea:
spaniolă
Potrivit pentru:
Fata

Apariţia numelui Carmen a fost favorizată de cultul Sfintei Fecioare Maria, numită în spaiolă “Nuestra Senora” (Stăpâna Cerului şi al Pământului), „Maria del Carmel” sau chiar „Carmen”.

Fiind considerat nume sfânt, pronunţarea lui era condamnată ca lipsă de pietate, Maria devenind astfel un prenume tabu.

Tocmai de aceea, s-a recurs la evocarea indirectă prin numele Carmen, Pilar, Consuelo, Neivas, Sol, Virgen.

Numele Carmen nu a fost ales întâmplător – a existat un ordin monahal denumit „carmeliţilor”, „carmelitanilor”, înfiinţat încă din 1156 pe muntele Carmel din Palestina, unde se află şi astăzi o biserică închinată Fecioarei Maria.

Acest munte este o adevărată oază în mijlocul deşertului palestinian: un mini climat umed, blând chiar şi în timpul iernii ce creează condiţii favorabile unei vegetaţii bogate, cu flori multicolore. Carmel înseamnă în limba ebraică “grădină”.


Celebritatea numelui Carmen s-a intensificat şi datorită personajului literar „Carmen”, al lui Prosper Merimee; nuvelă ce a devenit sursă de inspiraţie pentru libretul cu acelaşi nume compus de Georges Bizet.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?