Carina

[Ecaterina, Karin]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Fata

Numele Carina a pătruns relativ recent în onomastica românească, dar a devenit rapid foarte îndrăgit şi foarte des folosit.

Îşi are originile în spaţiul latin, semnificând: “iubit”, „drag”, „graţios”, de la adjectivul „carus”, conservat în limba latină „carino” şi în limba franceză „cher”.

În onomastica germanică, Carina se prezintă sub formă de Karina – prescurtare de la Ecaterina, cu varianta masculină Karinus (derivat de la Katalin).

De-a lungul timpului, varianta masculină a prenumelui Carina şi-a pierdut rezonanţa.

Calendarul catolic o sărbătoreşte pe sfânta Carina, martira din Arcira pe data de 7 noiembrie. Ea a rămas cunoscută pentru credinţa şi devotamentul fără margini pentru care a fost persecutată în perioada împăratului Iulian Apostatul.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume