Carina

[Ecaterina, Karin]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Fata

Numele Carina a pătruns relativ recent în onomastica românească, dar a devenit rapid foarte îndrăgit şi foarte des folosit.

Îşi are originile în spaţiul latin, semnificând: “iubit”, „drag”, „graţios”, de la adjectivul „carus”, conservat în limba latină „carino” şi în limba franceză „cher”.

În onomastica germanică, Carina se prezintă sub formă de Karina – prescurtare de la Ecaterina, cu varianta masculină Karinus (derivat de la Katalin).

De-a lungul timpului, varianta masculină a prenumelui Carina şi-a pierdut rezonanţa.

Calendarul catolic o sărbătoreşte pe sfânta Carina, martira din Arcira pe data de 7 noiembrie. Ea a rămas cunoscută pentru credinţa şi devotamentul fără margini pentru care a fost persecutată în perioada împăratului Iulian Apostatul.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica