Brigida

[Brigita, Breda, Brid, Brdiget, Brighid, Brigit, Bridget, Brighid, Birgit, Birgitta, Birgitte]
Orginea:
italiană
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: Brigida este forma italiană şi spaniolă a numelui Bridget, care la rândul său provine de la numele irlandez Brighid ce înseamnă “unul înălţat”.

În mitologia irlandeză acesta a fost numele purtat de către zeiţa focului, a poeziei şi a înţelepciunii, fiica zeiţei Dagda.

În secolul al V-lea, s-a născut Sfantul Brigid, fondatorul unei mănăstiri şi patronul spiritual al Irlandei. De aceea, numele a devenit sacru pentru irlandezi şi a pătruns greu în uz general.

Nume de sfânt: Bridget al Irlandei este sărbătorit pe 1 februarie.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica