Bianca

Orginea:
italiana
Potrivit pentru:
Fata

Fără o prea mare tradiţie în spaţiul românesc, numele Bianca a pătruns pe cale cultă din onomastica italiană, de la adjectivul bianco – cu semnificaţia alb, puritate, strălucire.

O altă semnificaţie atribuită  de către lingvişti numelui de fată Bianca este dragoste faţă de aproapele tău.

Răspândirea acestui nume a fost mai degrabă un fenomen literar: Blanche “Aventurile ultimului Abencerage”, romanul lui Chateaubriand, drama lui V. Hugo “Regele petrece” şi lirica eminesciană.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume