Beatrice

[Beatrix]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Fata

Provenit de la termenul de origine latină “Beatrix”, compus din adjectivul “beatus”, “beata”, numele Beatrice înseamnă “fericire”, “fericit”, “fericită”, “binecuvântare”.
Acest nume este sursa verbului “a beatifica” şi a substantivului “beatitudine”.
În spaţiul românesc a pătruns pe cale cultă, fiind considerat un împrumut modern, foarte cunoscut în lumea occidentală. Mulţi lingvişti au încadrat acest nume la categoria celor norocoase, prin prisma înţelesului său.
Însă, numele Beatrice şi-a câştigat celebritatea odată cu personajul lui Dante Alighieri, Beatrice Portinari din Divina Comedie.

Nume de sfânt:
Numele Beatrix este sărbătorit calendaristic pe 2 ianurie, 17 ianuarie, 12 martie, 29 iunie, 29 iulie, 29 august.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica