Basarab

[Basarabescu, Basarabi, Basarag, Basacopol, Basaiac, Basarabia, Besa, Besliu, Besu, Beşnilă, Besuţiu]
Orginea:
română
Potrivit pentru:
Baiat

“proprietate a pământului”, „moşie moştenită”, „părinte”, „părintească”

Declarat de B.P.Haşdeu cel mai inportant cuvânt din întreaga limbă istorică a românilor, numele „Basarab” este creaţie autohtonă, dincolo de influenţa creştină.

În ceea ce priveşte semnificaţia lui, Nicolae Iorga considera ca Basarab este strâns legat de conceptul „moşie moştenită”, „propietate a pământului”.

Basaraba era numele unei caste a stăpânilor de pământ moştenite de la daci: „bess”, „bas”, „aba” însemnând „părinte”, „părintească”.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica