Barbu

Orginea:
românească
Potrivit pentru:
Baiat

Creat pe spaţiul românesc, numele de băiat Barbu se traduce prin “barbă”, “bărbat”, “bărbăţie”, “a îmbărbăta”, derivat oarecum de la substantivul “barbă”.

Verbul arhaic “a îmbarbura” definea momentul când oamenii făceau cruce pe fruntea, pe obrajii sau pe bărbia copiilor cu un suc roşu în ziua de Sfânta Varvara, pentru a-i feri de vărsat.

Întâlnit în prezent mai mult sub formă de nume de familie, Barbu este considerat de unii lingvişti ca provenit, totuşi, din latinescul “Balbus”.

Alţii au susţinut că, de fapt, acest nume are aceeaşi semnificaţie precum Barbara: “străin”, “necredincios”.

Cel mai cunoscut lingvist care s-a ocupat de acest nume a fost B.P Haşdeu, fiind şi cel care a susţinut provenienţa sa românească.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica